Okumayı Sevdiren Yarışma

• 02.07.2017
  • 307 kez okundu

Horata Eğitim Derneği okumaya yönlendirmek için bilgi yarışması düzenledi. Yarışmanın duyurusu Ramazan öncesinde yapıldı ve katılmak isteyenlere ücretsiz İlmihal Kitapları dağıtıldı. 2 ay boyunca kitap okuyup yarışmaya hazırlananlar sınava girerek ter döktü. Sınav ortaokul, lise ve kadınlar olmak üzere 3 dalda yapılırken 64 soru soruldu.

DERECEYE GİRENLERE ALTIN ÖDÜLÜ

Yarışmada 3 dalda 9 ödül verilecek. Sonuçlar 9 Temmuzda açıklanacak. 200 kişinin katıldığı bilgi yarışması ile ilgili bilgiler veren Horata Eğitim Derneği Başkanı Adil Uzunkaya, 3. Kez yarışmayı düzenlediklerini belirterek, “ Bu yarışmaya katılan maddi manevi destekte bulunanlara şimdiden sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kitap oku, içerikten bilgi oku ve ödülün al şeklinde yarışmamızın üçüncüsünü düzenledik.  Şimdi İslam’ın ilk emri, Rabbbimizin ilk emri oku bu bağlamda bu emre uymanın gerekliliğini hissediyoruz. Onun derdini çekiyoruz. Milattan önce bir şair şu ifadeyi kullanıyor.  Diyor ki, gelişmiş zekâları kitapla beslemeyen milletler yok olmaya mahkûmdur. Bu nedenle kitap okumanın önemine inanıyoruz.  Bu bağlamda arkadaşlarla böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Gençlere kitabı sevdirelim gençleri kitap okumaya yönlendirelim dedik. Bu noktada örnek aldığımız kendimize rehber edindiğimiz bir Osmanlı Padişahlarına bakıyoruz kitap okumuşlar. Yavuz Sultan Selim kitap okumakla meşhur bir padişahımız. Gelişmiş ülkelerin kitap okuma seviyesine bakıyorsun hep önde, öyleyse bizde diyoruz ki niye geri kalalım kitap okumada bizde ön safhada yer alalım. İki ay önce bu kararımızı aldık.  İlmihal Bilgi Yarışmasını uygun gördük, amacımız Ramazan Ayı sürecinde bayanlar ve çocuklar ev ortamında çalışsınlar bilgilensinler Ramazan sonunda bilgi yarışmasına katılmalarını istedik.  Bu programa bayanların ilgisi yoğun oldu, onlara teşekkür ediyoruz.”

Vuslat Gazetesi / Vuslathaber

Etiketler:

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ